Skip to content

De Missie van de Kroongetuige is een
outdoor avonturenspel in de Kwakel en Uithoorn.

We zijn vol enthousiasme bezig geweest met de ontwikkeling van ‘De Kroongetuige’: een nieuw outdoor escape game in Uithoorn en De Kwakel! Sinds april 2024 te spelen!

Zie dit filmpje voor een uitleg van deze nieuwe uitdagende outdoor escape game.

Geniet van de puzzels, de prachtige omgeving en natuurlijk elkaar!

De Kroongetuige. Je zit met je team opgesloten in de (bamboe)gevangenis. Alleen door samen te werken, codes te kraken en geheime boodschappen te ontrafelen, kunnen jullie ontsnappen uit de gevangenis. Maar dat is niet alles – daarna wacht een avontuurlijke tocht van 12,5 kilometer op jullie, waarbij jullie overtuigend bewijs moeten verzamelen tegen een beruchte drugscrimineel. Hebben jullie het in je om een kroongetuige te zijn?

De Kroongetuige is leuk en geschikt voor personen die graag samen met anderen uitdagende puzzels oplossen. Dit doe je buiten door zes prachtige locaties langs te gaan. Het spel speel je met je eigen, vertrouwde duo of groep. Al puzzelend verplaatsen jullie je over een deel van Uithoorn en De Kwakel en het verhaal. Van jong tot oud, familie, vrienden, collega’s: iedereen die een beetje van puzzelen houdt vindt dit leuk!

Velen gingen jou voor en zijn enthousiast. Zij vertellen dit jullie in hun eigen woorden bij de testimonials (zie hieronder).

WAAR TE KOOP?

De Kroongetuige kan online worden gereserveerd of neem contact met ons op via het contactformulier of +31623364724.

Andere praktische informatie
(zie ook de FAQ voor alle praktische info):

  • De startlocatie is Bamboelabyrint Nirwana (Steenwycklaan 16, 1424 NL, De Kwakel).
  • De Kroongetuige bestaat uit twee delen. Deel 1 is ‘De Ontsnapping uit de Bamboegevangenis’ en deel 2 is ‘De route om Groenewoud in te rekenen’.
  • Het eerste deel duurt inclusief ontvangst en uitleg ongeveer een uur. Het tweede deel duurt, afhankelijk van het gekozen vervoersmiddel, zonder pauze ongeveer 2,5 tot 3,5 uur.
  • Het hele spel is een dag(deel) vol spelplezier! Afhankelijk van het gekozen vervoersmiddel duurt het totale spel zonder pauze ongeveer 3,5 tot 5 uur. Het is zeker mogelijk om een lunch- of koffiepauze te nemen. Dit raden we zelfs aan. Zie ook de FAQ voor de ideale spelbeleving.
  • De route die je tijdens deel 2 van het spel aflegt door Uithoorn en De Kwakel is ongeveer 12,5 kilometer lang.
  • Doelgroep: 12-99 jaar voor de Ontsnapping uit het Bamboelabyrint en 14-99 jaar voor de Route om Groenewoud in te rekenen. Families, bedrijfsuitjes en vriendengroepen.
  • Spelbeleving: Gevoel van worsteling, eureka en overwinning – alle emoties komen langs bij de afwisselende puzzels;
  • Prijs: €25 per persoon voor de hele tocht. Los kosten ‘De ontsnapping uit de Bamboegevangins’ en ‘De tocht om Groenewoud in te rekenen’ ieder €15;
  • Arrangementen: zie de FAQ voor arrangementen met bijvoorbeeld heerlijke zelfgemaakte taart of uitgebreide lunch en het huren van e-choppers;
  • Om het spel te spelen heb je een pen, vervoersmiddel, goed humeur, goede schoenen en één opgeladen telefoon nodig.

REVIEWS

Anderen gingen jou al voor! Wat vonden zij ervan?

Superleuk!
Het verhaal is erg meeslepend en het is een unieke kans om als een team samen te kunnen werken. De eigenaren zijn heel vriendelijk en het was allemaal goed geregeld.
Echt een aanrader!

Google review

We hebben meerdere spellen van WaouW Outdoor Escape Games gespeeld. Ook dit spel was weer een groot succes. Het was ontzettend leuk om met een groep vriendinnen te doen en we hebben echt genoten van de prachtige locaties in Uithoorn en De Kwakel. De opdrachten waren uitdagend en vereisten teamwork. Zeker een aanrader!

Simone, Groningen

Erg leuke escapetour om de omgeving van Uithoorn en De Kwakel te ontdekken. Zeer leuke opdrachten. Goed verhaal waarbij samenwerken een must is. Zeker aan te raden.

Jolanda, Uithoorn

REVIEW SCHRIJVEN?

FAQ

Alle praktische informatie over het spel

Wat is De Kroongetuige?

De Kroongetuige is een uitdagende puzzeltocht door Uithoorn en De Kwakel. Je zit met je team opgesloten in de (bamboe)gevangenis. Alleen door samen te werken, codes te kraken en geheime boodschappen te ontrafelen, kunnen jullie ontsnappen uit de gevangenis. Maar dat is niet alles – daarna wacht een avontuurlijke tocht van 12,5 kilometer op jullie, waarbij jullie overtuigend bewijs moeten verzamelen tegen een beruchte drugscrimineel. Hebben jullie het in je om een kroongetuige te zijn?

Voor wie zijn deze spellen leuk?

De spellen zijn leuk voor personen die graag samen met anderen uitdagende puzzels oplossen. Dit doe je buiten door prachtige locaties langs te gaan. Het spel speel je met je eigen, vertrouwde duo of groep. Al puzzelend verplaatsen jullie je door Uithoorn en De Kwakel en het verhaal. Van jong tot oud, familie, vrienden, collega’s: iedereen die een beetje van puzzelen houdt vindt dit leuk!

Het is geschikt voor mensen vanaf ongeveer 12 jaar, en is net zo uitdagend voor volwassenen.

Wat raden jullie aan voor de ideale spelbeleving?

Ideale omstandigheden om het spel te spelen: groep van 2 tot 4 per spelpakket, goed humeur, makkelijke schoenen, 11:00 beginnen, rond 12:30 lunchen op een mooie locatie, 13:30 verder, 15:00 klaar en afsluiten met een lekker bakje koffie of borreltje ergens om na te praten. We raden het dus juist aan om halverwege je tocht te stoppen voor lunch, of bijvoorbeeld voor koffie of thee. Met de (elektrische) fiets of (elektrische) scooter en afhankelijk van hoe snel het puzzelen gaat kan het spel langer duren.

Welke arrangementen zijn te boeken met lunch, koffie/taart of diner?

We raden aan om de tijd te nemen voor het spelen en te genieten van de mooie locaties, het goede gezelschap en de puzzels! Ruud van Bamboelabyrint Nirwana maakt onder andere heerlijke taarten. Hieronder een aantal arrangementen, informeer vooral naar de mogelijkheden!

Koffie/thee (2x) met heerlijke zelfgemaakte taart (bijvoorbeeld roomtaart met verse aardbeien, appeltaart of kersentaart): € 7,50 p.p.

Luxe lunch arrangement en koffie/thee (2x) met heerlijke huisgemaakte taart: €27,50 p.p.
De volgorde kan naar wens worden ingevuld. Bijvoorbeeld: start rond 11 uur met deel 1. Na de ontsnapping uit de gevangenis wacht een heerlijke lunch van huisgemaakte soep met breekbrood uit de oven, gevolgd door een keuze uit wraps, groenten quiche of een zadenbroodje met ham/tomaat/kaas/pesto, allen vers en knapperig uit de oven. Dit alles uiteraard vergezeld van koffie/thee/sap en water. Dan verder met de tocht door De Kwakel en Uithoorn waarna er koffie/thee (2x) met heerlijke huisgemaakte taart wacht.

Picknick-arrangement en koffie/thee (2x) met heerlijke huisgemaakte taart: €27,50 p.p.
Ook hier koffie/thee (2x) met niet te versmaden taart voor, na of tussen de delen van het spel door. Met een verrassingsmand vol met heerlijkheden die je meekrijgt knutsel je zelf je lunch in elkaar op een prachtig plekje langs de route: die zijn er volop, maar om het spel niet te bederven geen details! Jullie kunnen hiervoor de weersvoorspelling aankijken en tot 36 uur van tevoren nog voor beslissen of de picknick-mand mee gaat of bij Bamboelabyrint Nirwana van de lunch wordt genoten.

Kan ik met een grote groep spelen?

Zeker! Wij raden één pakket per maximaal 4 personen aan. Er kan echter met meerdere groepen van 2 tot 4 personen worden gespeeld. Wil je een uitje met bijvoorbeeld jouw bedrijf of de sportvereniging organiseren, neem dan gerust contact met ons op. Wij denken graag mee over jullie daginvulling of planning.

Waar kan ik de spellen kopen?

De Kroongetuige kan online worden gereserveerd of neem contact met ons op via het contactformulier of +31623364724.

Wanneer kan ik de spellen spelen?

Tijdens de openingstijden van Labyrint Nirwana. Bij reservering gaat het labyrint speciaal voor jullie open.

Heb ik een goede conditie nodig?

Nee. Tijdens het spel rij je in/op jouw vervoersmiddel, wandel je en sta je hier en daar stil om iets op te lossen etc.

Met welk vervoersmiddel kunnen we spelen?

De route van ongeveer 12,5 kilometer kan met een vervoersmiddel naar keuze worden afgelegd, bijvoorbeeld de auto, fiets of lopend. We raden aan om als het even kan niet met de auto te gaan, maar een ander vervoersmiddel te nemen. Met twee wielen is met mooi weer een prachtige manier om de route af te leggen.

Hoe werkt het huren van e-choppers of e-kickbikes?

Op pad met een e-chopper of kick-bike (een elektrische step met grote banden) is ook een mooie ervaring! Als je in je reservering aangeeft dat je graag e-choppers of kick-bikes wil huren zorgt Lekker Ritje uit De Kwakel er voor dat ze voor jullie klaar staan voor jullie vertrek bij Bamboelabyrint. Bij de e-chopper is een helm verplicht. Kosten e-chopper: €37,50 p.p.

Voorjaar 2024 aanbieding kick-bikes: €20 p.p.!

Is dit een geschikt uitje met een hond?

Ja hoor, dat is geen probleem! Dan raden we deel 2 aan – de tocht door Uithoorn en De Kwakel.

Kan ik een nieuw spel ook cadeau geven?

Jazeker! Een nieuw spel kan je cadeau geven, het spel is niet tweemaal te spelen. Wil je een nieuw spel cadeau geven, neem dan vooral contact met ons op.

Wat als ik vastloop tijdens het spel?

Tijdens het spel krijg je toegang tot een speciaal document met hints. Het komt dus altijd goed!

Is het spelpakket herbruikbaar?

Nee, zeker niet. Het is voor eenmalig gebruik. Je zult dit tijdens het spelen merken. Veel blijft er niet over van het spelpakket.

Benieuwd naar ons spel Viking Saga?

Benieuwd naar ons spel Geheim Texels Genootschap?

WIJ HELPEN JE GRAAG VERDER

Stuur ons een bericht via onderstaand contactformulier of door ons te bellen of Whatsappen via +31623364724.

Let op, we zijn niet telefonisch bereikbaar om hints te geven over het spel. Tijdens het spel krijg je toegang tot een speciale website met hints.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

WAOUW OUTDOOR ESCAPE GAMES

Viking Saga en het Geheim Texels Genootschap zijn een outdoor avonturenspel op Texel. Los puzzels op, geniet van prachtige locaties en drink een drankje terwijl je over Texel toert op zoek naar hints en objecten om jezelf te bewijzen en het spel te voltooien. In 2024 ook in Uithoorn en De Kwakel!

CONTACT

Bel of Whatsapp +31623364724.

SOCIAL MEDIA

Volg ons ook op social media!

WaouW Outdoor Escape Games – KvK 86311964 0000

Back To Top