Skip to content

Viking Saga is een outdoor avonturenspel op Texel.

Ben jij Viking-waardig? Los puzzels op, geniet van prachtige locaties en drink een drankje terwijl je over Texel toert op zoek naar hints en objecten om jezelf te bewijzen en het spel te voltooien.

Vikingen op Texel? Wat waren ze aan het doen? Ga op pad en ontdek het verhaal van de Vikingen tijdens deze unieke Texelse buitenbeleving. Deze proeve van bekwaamheid maakt jouw Texel beleving compleet. Ook goed te doen als je de pech hebt dat het op Texel slecht weer is.

Viking Saga is leuk en geschikt voor personen die graag samen met anderen uitdagende puzzels oplossen. Dit doe je buiten door zeven prachtige locaties langs te gaan. Het spel speel je met je eigen, vertrouwde duo of groep. Al puzzelend verplaatsen jullie je over een deel van Texel en het verhaal. Van jong tot oud, familie, vrienden, collega’s: iedereen die een beetje van puzzelen houdt vindt dit leuk!

Velen gingen jou voor en zijn enthousiast. Zij vertellen dit jullie in hun eigen woorden bij de testimonials (zie hieronder).

WAAR TE KOOP?

De spelpakketten van Viking Saga zijn te koop bij Nauta Boek (Parkstraat 38, Den Burg, Texel) en bij Solex verhuur Texel (Maricoweg 4, Den Burg) waar u ook een solex, e-chopper, e-fatbike of e-kickbike kunt huren. We kunnen de spellen ook direct opsturen, bericht ons dan via het contactformulier of +31623364724.

Andere praktische informatie
(zie ook de FAQ voor alle praktische info):

 • De startlocatie van Viking Saga is bij VVV Texel in Den Burg, Emmalaan 66.
 • Viking Saga is een dag vol spelplezier. Afhankelijk van het gekozen vervoersmiddel duurt Viking Saga zonder pauze ongeveer 3,5-5 uur.
 • We raden aan om een lunch- of koffiepauze te nemen. Zie ook de FAQ voor de ideale spelbeleving.
 • De routes is ongeveer 25 kilometer lang. Speel zoals je wilt, ga bijvoorbeeld met de auto, (e-)fiets, of (e-)scooter.
 • Doelgroep: 14-99 jaar. Families, bedrijfsuitjes en vrienden-groepen.
 • Spelbeleving: Gevoel van worsteling, eureka en overwinning – alle emoties komen langs bij de afwisselende puzzels;
 • De verkoopprijs is EUR 39,50 per spelpakket. Advies: 1-4 personen per spelpakket;
 • Om het spel te spelen heb je een pen, vervoersmiddel, goed humeur, goede schoenen en één opgeladen telefoon nodig.
 • Check bij het spelen de hintspagina voor een alternatieve route i.v.m. wegwerkzaamheden.

REVIEWS

Anderen gingen jou al voor! Wat vonden zij ervan?

Ik houd erg van spellen en escape rooms, ben een ervaren speler en kan dit zeker aanraden! Het spel heeft een originele verhaallijn, bevat uitdagende puzzels waarbij je ook nog eens lekker buiten bent en het eiland leert kennen. Bovendien is het spel prachtig vormgegeven waardoor je als team echt in het spel opgaat.

Hilde, Amersfoort

Aanrader! Viking Saga is een ideale manier om Texel beter te leren kennen, waarbij je op meerdere prachtige plekken komt die je anders zeker voorbij zou rijden. Wij hebben de hele tocht gefietst, trek er dan ook de hele dag voor uit. Wij zijn onderweg regelmatig gestopt bij terrasjes voor lunch, ijsje, borrel en na het avondeten hebben we het laatste deel afgerond. De puzzels zitten goed in elkaar en het materiaal is mooi vormgegeven. Een ideale activiteit voor een heerlijke dag op Texel!

Marieke, Aalsmeer

Viking Saga is een mooie combinatie van een nadenkspel en een escape room. Naast het nadenken maken de elementen van het ontdekken, reizen, opletten en je gezond verstand gebruiken deze ervaring ook bijzonder. Daarnaast is het leuk dat je kunt kiezen om samen te werken of onderling te strijden! Als jij dit ook leuk vindt, zou ik zeggen: zet die helm op en waag je een Viking op Texel!

Frits, Zuidhorn

REVIEW SCHRIJVEN?

FAQ

Alle praktische informatie over het spel

Wat is Viking Saga?

Viking Saga is een uitdagende puzzeltocht over Texel, waar het verhaal over de Vikingen als een rode draad doorheenloopt. Je komt op allerlei onverwachte plekken en moet door interactie met je omgeving de puzzels oplossen. Uiteindelijk ben je een ware Viking.

Voor wie is dit spel leuk?

Viking Saga is leuk voor personen die graag samen met anderen uitdagende puzzels oplossen. Dit doe je buiten door prachtige locaties langs te gaan. Het spel speel je met je eigen, vertrouwde duo of groep. Al puzzelend verplaatsen jullie je over een deel van Texel en het verhaal. Van jong tot oud, familie, vrienden, collega’s: iedereen die een beetje van puzzelen houdt vindt dit leuk!

Het is geschikt voor mensen vanaf ongeveer 14 jaar, en is net zo uitdagend voor volwassenen.

Wat raden jullie aan voor de ideale spelbeleving?

Ideale omstandigheden om het spel te spelen: groep van 2 tot 4 per spelpakket, goed humeur, makkelijke schoenen, 11:00 beginnen, rond 13:00 lunchen op een mooie locatie, 14:00 verder, 16:00 klaar en afsluiten met een lekker bakje koffie of borreltje ergens om na te praten.

Met de (elektrische) fiets of (elektrische) scooter en afhankelijk van hoe snel het puzzelen gaat kan het spel langer duren.

[Spoiler] Waar kunnen we lunchen?

We raden het aan om halverwege je tocht te stoppen voor lunch, of bijvoorbeeld voor koffie of thee. Je kunt dit het beste doen na de opdracht waarin je wordt gevraagd om de puzzel met de boom uit te voeren. Jullie zijn in de buurt van Den Hoorn. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Strandtent Paal 9, Klif 23 of de Novalishoeve. Er zijn nog veel meer opties om te stoppen voor lunch, koffie/thee of een borrel, ook later op de route.

Op welk deel van het eiland speelt Viking Saga zich af?

Viking Saga brengt je langs mooie locaties op het ‘oude land’ van Texel: de locaties zijn allemaal in de buurt van Den Burg, Oudeschild en Den Hoorn.

Kan ik met een grote groep spelen?

Zeker! Wij raden één pakket per maximaal 4 personen aan. Er kan echter met meerdere groepen van 2 tot 4 personen worden gespeeld. Wil je een uitje met bijvoorbeeld jouw bedrijf of de sportvereniging organiseren, neem dan gerust contact met ons op. Wij denken graag mee over jullie daginvulling of planning.

Is dit een leuk teambuilding uitje op Texel?

Zeker! En het is ook nog eens super voor het groepsgevoel: samen lachen, puzzels ontrafelen en ervaringen op doen!

Wij raden één pakket per 4 personen aan. Er kan echter met meerdere groepen van 2 tot 4 personen worden gespeeld. Wil je een uitje met bijvoorbeeld jouw bedrijf of de sportvereniging organiseren, neem dan gerust contact met ons op. Wij denken graag mee over jullie daginvulling of planning.

Is het eigenlijk een Escape Room op Texel?

Nee, niet helemaal. De spellen zijn een buitenervaring waarbij je langs locaties gaat. Je wordt dus nergens opgesloten en hoeft ook niet vrij te breken. Vergelijkbaar aan een escape room is de soort en complexiteit van de puzzels. Daarom noemen we het een outdoor escape game. Goede termen waren echter ook escape tour Texel, escape rit Texel, escape challenge Texel  of puzzelrit voor (jong)volwassenen geweest. Keuzes maken is altijd lastig.

Waar kan ik de spellen kopen?

Bij Nauta Boek. Adres: Parkstraat 38 1791 CB Texel (Den Burg). Maar als je een paar dagen of weken van tevoren weet wanneer je wilt spelen – dan kunnen we het toesturen. Neem dan contact met ons op via +31623364724.

Wat heb ik nodig om Viking Saga te spelen?

Dit heb je nodig:

 • Het spelpakket gekocht bij Nauta Boek (Parkstraat 38, Den Burg);
 • Een vervoersmiddel (auto, (elektrische) fiets of elektrische scooter) waarmee route van ongeveer 25 km kan worden afgelegd;
 • Een pen;
 • Een opgeladen telefoon. Eén telefoon per team is voldoende;
 • Goede schoenen, deze kunnen vies worden als het drassig is;
 • Een goed humeur.

Waar begin en eindig ik Viking Saga?

Bij de VVV Texel in Den Burg (Emmalaan 66, 1791 AV Den Burg) begin je het spel. De eindlocatie gaan we natuurlijk nog niet verraden – anders is het spel niet meer leuk. Maar de eindlocatie is ergens tussen Den Burg en Oudeschild.

Wanneer kan ik Viking Saga spelen?

Wanneer jij maar wilt! Je hebt wel daglicht nodig. Verder moet het spel wel tijdens openingstijden van Nauta Boek worden gekocht. Je kunt het spel ook in delen spelen, mocht je bijvoorbeeld niet verder kunnen door storm of dit jullie beter uitkomt.

Heb ik een goede conditie nodig?

Nee. Tijdens Viking Saga rij je in/op jouw vervoersmiddel, wandel je en sta je hier en daar stil om iets op te lossen etc. Er moeten wel een trap en een heuvel op worden gelopen, maar dit vraagt geen goede conditie. Ook moet er een strand op worden gegaan en een locatie met een zachtere ondergrond, dus mocht je slecht ter been zijn, dan is het goed om hier rekening mee te houden.We raden je aan om dit voor te leggen aan de betreffende persoon. De totale loopafstand tijdens het spel is bij 7 locaties in totaal ongeveer 5 km. Goed voor de beweging dus!

Is dit een geschikt uitje met een hond?

Ja hoor, dat is geen probleem!

Kan ik een nieuw spel ook cadeau geven?

Jazeker! Een nieuw spel kan je cadeau geven, het spel is niet tweemaal te spelen. Wil je een nieuw spel cadeau geven, neem dan vooral contact met ons op.

Wat als ik vastloop tijdens het spel?

Tijdens het spel krijg je toegang tot een speciaal document met hints. Het komt dus altijd goed!

Is het spelpakket herbruikbaar?

Nee, zeker niet. Het is voor eenmalig gebruik. Je zult dit tijdens het spelen merken. Veel blijft er niet over van het spelpakket.

Zijn er nog wegversperringen?

Ja, er zijn momenteel werkzaamheden en Gemeente Texel heeft op één plek in de route van Viking Saga de verkeerssituatie gewijzigd. Bekijk als je speelt de hintspagina hierover.

Op onze hintspagina proberen we per locatie wegversperringen zo goed mogelijk bij te houden. Voel je dus niet bezwaard om bij het juiste antwoord van iedere locatie te kijken of er onderweg naar de volgende locatie werkzaamheden of wijzigingen zijn!

Benieuwd naar ons spel De Kroongetuige?

Benieuwd naar ons spel Geheim Texels Genootschap?

WIJ HELPEN JE GRAAG VERDER

Stuur ons een bericht via onderstaand contactformulier of door ons te bellen of Whatsappen via +31623364724.

Let op, we zijn niet telefonisch bereikbaar om hints te geven over het spel. Tijdens het spel krijg je toegang tot een speciale website met hints.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

WAOUW OUTDOOR ESCAPE GAMES

Viking Saga en het Geheim Texels Genootschap zijn een outdoor avonturenspel op Texel. Los puzzels op, geniet van prachtige locaties en drink een drankje terwijl je over Texel toert op zoek naar hints en objecten om jezelf te bewijzen en het spel te voltooien. In 2024 ook in Uithoorn en De Kwakel!

CONTACT

Bel of Whatsapp +31623364724.

SOCIAL MEDIA

Volg ons ook op social media!

WaouW Outdoor Escape Games – KvK 86311964 0000

Back To Top