Skip to content

Het Geheim Texels Genootschap is een outdoor avonturenspel op Texel.

Geniet van de puzzels, de prachtige omgeving en van elkaar met onze outdoor escape games!

Wil jij al puzzelend prachtige pareltjes van Texel ontdekken? Speel dan het Geheim Texels Genootschap en leer spelenderwijs van alles over de Texelse cultuur, het dialect en de tradities. Deze puzzeltocht maakt jouw Texel beleving compleet. Ook goed te doen als je de pech hebt dat het op Texel slecht weer is.

Het Geheim Texels Genootschap is leuk en geschikt voor personen die graag samen met anderen uitdagende puzzels oplossen. Dit doe je buiten door prachtige locaties langs te gaan. Het spel speel je met je eigen, vertrouwde duo of groep. Al puzzelend verplaatsen jullie je over een deel van Texel en het verhaal. Van jong tot oud, familie, vrienden, collega’s: iedereen die een beetje van puzzelen houdt vindt dit leuk!

Velen gingen jou voor en zijn enthousiast. Zij vertellen dit jullie in hun eigen woorden bij de testimonials (zie hieronder).

WAAR TE KOOP?

De spelpakketten van Viking Saga zijn te koop bij Nauta Boek (Parkstraat 38, Den Burg, Texel) en bij Solex verhuur Texel (Maricoweg 4, Den Burg) waar u ook een solex, e-chopper, e-fatbike of e-kickbike kunt huren. We kunnen de spellen ook direct opsturen, bericht ons dan via het contactformulier of +31623364724.

Andere praktische informatie
(zie ook de FAQ voor alle praktische info):

 • De startlocatie van het Geheim Texels Genootschap is op de parkeerplaats Waalderstraat tussen de Maricoweg en de Bernhardlaan in Den Burg op Texel.
 • Het Geheim Texels Genootschap is een dagdeel vol spelplezier. Afhankelijk van het gekozen vervoersmiddel duurt het 2,5-3,5 uur.
 • We raden aan om een lunch- of koffiepauze te nemen. Zie ook de FAQ voor de ideale spelbeleving.
 • De route is 16 kilometer lang. Speel zoals je wilt, ga bijvoorbeeld met de auto, (e-)fiets, of (e-)scooter.
 • Doelgroep: 14-99 jaar. Families, bedrijfsuitjes en vrienden-groepen.
 • Spelbeleving: Gevoel van worsteling, eureka en overwinning – alle emoties komen langs bij de afwisselende puzzels;
 • De verkoopprijs is EUR 39,50 per spelpakket. Advies: 1-4 personen per spelpakket;
 • Om het spel te spelen heb je een pen, vervoersmiddel, goed humeur, goede schoenen en één opgeladen telefoon nodig.

REVIEWS

Anderen gingen jou al voor! Wat vonden zij ervan?

Zeer leuk en uitdagend spel Geheim Texels Genootschap, heerlijke dag met de familie op het eiland. Door het spel op hele mooie plekken geweest.

Chris, Franeker

Ik ben al vaak op Texel geweest, maar dankzij dit spel ben ik op prachtige plekjes gekomen die ik nog niet kende en weinig toeristisch zijn. Het spel zit goed in elkaar en kent een leuke afwisseling van spelletjes die gedeeltelijk ook in de auto te doen zijn, wat fijn is bij slecht weer. Ik hou normaal niet zo van spellen, maar heb hiermee een erg leuke middag gehad.

Janita, Bussum

Met veel plezier het Geheim Texels Genootschap gespeeld. Echt een aanrader om met vrienden op een interactieve manier Texel beter te leren kennen.

Koen, Aalsmeer

REVIEW SCHRIJVEN?

FAQ

Alle praktische informatie over het spel

Wat is Geheim Texels Genootschap?

Het Geheim Texels Genootschap is een uitdagende puzzeltocht over Texel, waar het verhaal over de Texelaars als een rode draad doorheenloopt. Je komt op allerlei onverwachte plekken en moet door interactie met je omgeving de puzzels oplossen. Uiteindelijk kun je onderdeel worden van dit geheime Genootschap.

Voor wie zijn deze spellen leuk?

De spellen zijn leuk voor personen die graag samen met anderen uitdagende puzzels oplossen. Dit doe je buiten door prachtige locaties langs te gaan. Het spel speel je met je eigen, vertrouwde duo of groep. Al puzzelend verplaatsen jullie je over een deel van Texel en het verhaal. Van jong tot oud, familie, vrienden, collega’s: iedereen die een beetje van puzzelen houdt vindt dit leuk!

Het is geschikt voor mensen vanaf ongeveer 14 jaar, en is net zo uitdagend voor volwassenen.

Wat raden jullie aan voor de ideale spelbeleving?

Ideale omstandigheden om het spel te spelen: groep van 2 tot 4 per spelpakket, goed humeur, makkelijke schoenen, 11:00 beginnen, rond 12:30 lunchen op een mooie locatie, 13:30 verder, 15:00 klaar en afsluiten met een lekker bakje koffie of borreltje ergens om na te praten. We raden het dus juist aan om halverwege je tocht te stoppen voor lunch, of bijvoorbeeld voor koffie of thee. Met de (elektrische) fiets of (elektrische) scooter en afhankelijk van hoe snel het puzzelen gaat kan het spel langer duren.

[Spoiler] Waar kunnen we lunchen?

We raden het aan om halverwege je tocht te stoppen voor lunch, of bijvoorbeeld voor koffie of thee. Je kunt dit het beste doen na de opdracht met de barometer. Jullie zijn dan in Oosterend. Denk bijvoorbeeld aan Strends End, Het Cafeetje of Bistro ‘t Kerckeplein.

Er zijn nog meer opties om te stoppen voor lunch, koffie/thee of een borrel, ook eerder op de route of na de eindlocatie.

Je kan bijvoorbeeld van de eindlocatie een rit maken naar Oudeschild en daar op een terras of in een café of restaurant de eindopdracht afmaken.

Op welke deel van het eiland speelt Geheim Texels Genootschap zich af?

Het Geheim Texels Genootschap begint in Den Burg en brengt je langs mooie locaties en minder vaak bezochte maar echt Texelse en prachtige dorpen zoals de Waal en Oosterend.

Kan ik met een grote groep spelen?

Zeker! Wij raden één pakket per maximaal 4 personen aan. Er kan echter met meerdere groepen van 2 tot 4 personen worden gespeeld. Wil je een uitje met bijvoorbeeld jouw bedrijf of de sportvereniging organiseren, neem dan gerust contact met ons op. Wij denken graag mee over jullie daginvulling of planning.

Is dit een leuk teambuilding uitje op Texel?

Zeker! En het is ook nog eens super voor het groepsgevoel: samen lachen, puzzels ontrafelen en ervaringen op doen!

Wij raden één pakket per 4 personen aan. Er kan echter met meerdere groepen van 2 tot 4 personen worden gespeeld. Wil je een uitje met bijvoorbeeld jouw bedrijf of de sportvereniging organiseren, neem dan gerust contact met ons op. Wij denken graag mee over jullie daginvulling of planning.

Is het eigenlijk een Escape Room op Texel?

Nee, niet helemaal. De spellen zijn een buitenervaring waarbij je langs locaties gaat. Je wordt dus nergens opgesloten en hoeft ook niet vrij te breken. Vergelijkbaar aan een escape room is de soort en complexiteit van de puzzels. Daarom noemen we het een outdoor escape game. Goede termen waren echter ook escape tour Texel, escape rit Texel, escape challenge Texel  of puzzelrit voor (jong)volwassenen geweest. Keuzes maken is altijd lastig.

Waar kan ik de spellen kopen?

Bij Nauta Boek. Adres: Parkstraat 38 1791 CB Texel (Den Burg). Maar als je een paar dagen of weken van tevoren weet wanneer je wilt spelen – dan kunnen we het toesturen. Neem dan contact met ons op via +31623364724.

Wat heb ik nodig om het Geheim Texels Genootschap te spelen?

Dit heb je nodig:

 • Het spelpakket gekocht bij Nauta Boek (Parkstraat 38, Den Burg);
 • Een vervoersmiddel (auto, (elektrische) fiets of elektrische scooter) waarmee route van ongeveer 16 km kan worden afgelegd;
 • Een pen;
 • Een opgeladen telefoon. Eén telefoon per team is voldoende;
 • Een goed humeur.

Waar begin en eindig ik het Geheim Texels Genootschap?

In Den Burg (bij parkeerplaats Waalderstraat) begin je het spel. De eindlocatie gaan we natuurlijk nog niet verraden – anders is het spel niet meer leuk. Maar de eindlocatie is in de buurt van Oudeschild.

Wanneer kan ik de spellen spelen?

Wanneer jij maar wilt! Je hebt wel daglicht nodig. Verder moet het spel wel tijdens openingstijden van Nauta Boek worden gekocht. Je kunt het spel ook in delen spelen, mocht je bijvoorbeeld niet verder kunnen door storm of dit jullie beter uitkomt.

Heb ik een goede conditie nodig?

Nee. Tijdens het spel rij je in/op jouw vervoersmiddel, wandel je en sta je hier en daar stil om iets op te lossen etc.

Is dit een geschikt uitje met een hond?

Ja hoor, dat is geen probleem!

Kan ik een nieuw spel ook cadeau geven?

Jazeker! Een nieuw spel kan je cadeau geven, het spel is niet tweemaal te spelen. Wil je een nieuw spel cadeau geven, neem dan vooral contact met ons op.

Wat als ik vastloop tijdens het spel?

Tijdens het spel krijg je toegang tot een speciaal document met hints. Het komt dus altijd goed!

Is het spelpakket herbruikbaar?

Nee, zeker niet. Het is voor eenmalig gebruik. Je zult dit tijdens het spelen merken. Veel blijft er niet over van het spelpakket.

Zijn er nog wegen niet begaanbaar?

Wij zijn momenteel niet bekend met werkzaamheden of andere problemen op de route van het Geheim Texels Genootschap. Laat het vooral weten als jullie onderweg iets tegenkomen!

Benieuwd naar ons spel Viking Saga?

Benieuwd naar ons spel De Kroongetuige?

WIJ HELPEN JE GRAAG VERDER

Stuur ons een bericht via onderstaand contactformulier of door ons te bellen of Whatsappen via +31623364724.

Let op, we zijn niet telefonisch bereikbaar om hints te geven over het spel. Tijdens het spel krijg je toegang tot een speciale website met hints.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

WAOUW OUTDOOR ESCAPE GAMES

Viking Saga en het Geheim Texels Genootschap zijn een outdoor avonturenspel op Texel. Los puzzels op, geniet van prachtige locaties en drink een drankje terwijl je over Texel toert op zoek naar hints en objecten om jezelf te bewijzen en het spel te voltooien. In 2024 ook in Uithoorn en De Kwakel!

CONTACT

Bel of Whatsapp +31623364724.

SOCIAL MEDIA

Volg ons ook op social media!

WaouW Outdoor Escape Games – KvK 86311964 0000

Back To Top